En gartner øker verdien til borettslaget

Visste du at mange av plantene har en praktisk funksjon, ved siden av det estetiske?

For et borettslag/sameie finnes det mange gode grunner til å bruke en gartner. Velstelte grøntarealer bidrar til økt trivsel, og planter kan også ha en praktisk nytte. I tillegg gjør flotte uteområder eiendommen mer attraktiv, slik at verdien øker.

Nyttige planter

På vei opp til tunet på de fleste store bondegårder i Norge er det anlagt alléer med trær på begge sider. Det er pent, men den primære årsaken er ikke estetikken. Trærne sørger nemlig for drenering, slik at veien holdes tørr.

Et annet eksempel er hekker som brukes for å hindre innsyn, og de samme prinsippene kan naturligvis benyttes i borettslag og sameier. De færreste som styrer et borettslag har tid til å gjøre dette selv, og derfor er det veldig mye å hente på å engasjere en gartner.

Alle gartnere fra Vaktmester Andersen sørger for at planter utgjør sin hensikt på eiendommen, samtidig som de stelles riktig slik at de blomstrer til riktig tid og fremstår på beste måte.

Noen vakre blomster gjør underverker for hvordan fellesarealet ser ut i sameiet

Vakre planter

For mange planter er den primære hensikten å gjøre borettslagets områder og eiendommer penere. Derfor har gartnerne fra kontinuerlig fokus på stell av både plen, busker, blomster og andre planter. De skal vokse riktig, blomstre til riktig tid og aldri være til sjenanse.

En vakker hage/bakgård som innbyr til fine sommerkvelder, bidrar til å øke verdien til borettslaget. Effekten øker ofte ytterligere hvis hagen har avgrensede soner, for eksempel ved bruk av vekster og levegger. Våre gartnere kan hjelpe deg med å utnytte uteområdene dine optimalt.

Våre gartnertjenester:

Vaktmester Andersen kan tilby et bredt spekter av gartnertjenester. Vi utfører alt fra prosjektering og renovering av en hel bakgård, til utbredelse av eksisterende eiendom og jevnlig stell.

Hekkeklipp

Vi luker hekken og fjerner skudd fra planter som ikke hører hjemme i hekken. Vår anbefaling er å klippe hekken samtidig da dette skaper gode vekstforhold.

Luking av ugress

Vi gjør både manuell luking av blomsterbed, langs bygninger og liknende, samt mekanisks luking og kjemisk/organisk sprøyting av større områder.

Rydding av skogholt

Borettslag/sameier utenfor byer eier ofte områder med skog. Vi kan bistå med å holde disse skogholtene trygge or ferdsel.

Nyplanting

Vi planter alle typer blomster, trær, busker, hekker og andre planter.

Lufting/dressing av gressplener

Hvis en gressplen er blitt hard og gresset har sluttet å vokse, kan det være det behov for lufting. Det samme kan gjelde etter et kraftig regnskyll der vann blir liggende oppå gresset lenge. Lufting vil si å perforere gressplenen med mange små hull, før man raker ut veldig fin sand på gresset. Sanden fyller de små hullene og gjør gressplenen mer porøs. Dette gir bedre vekstvilkår for gresset og gir bedre vannopptak.

Gjødsling

Vi vet hva slags gjødsel ulke planter trenger, samt hvor ofte og hvor mye.

Sprøyting

Ved behov bruker vi sprøytemidler for å bli kvitt ugress. Vi behersker både kjemiske og organiske midler, slik at kundene kan velge fritt hva de ønsker.

Steinlegging

Vi utfører både vedlikehold av eksisterende steinheller (derunder skader fra røtter, telehiv, tunge kjøretøy og så videre) samt nylegging av ulike typer stein/heller.

La oss bidra til et velholdt og trivelig bomiljø

Vi er klare til å stille opp. Trenger du mer informasjon, eller har du noen spørsmål? Gi oss beskjed ved å fylle ut kontaktskjemaet nedenfor, så tar vi det derfra!

Bredt spekter av tjenester

Med et bredt spekter av profesjonelle tjenester, utfyller vi alle behov.

Kvalifisert personale

Vårt erfarne team av fagfolk sikrer høy kvalitet og pålitelighet med våre tjenester.

Rask respons

Våre ansatte gir god kundeservice, rask oppfølging og profesjonell hjelp.

Vil du at vi skal kontakte deg?

Fyll ut og send inn skjemaet, og vi vil kontakte deg så snart vi får mulighet.